Diensten

Oprichten vereniging / netwerk van professionals

De UOV ondersteunt bij de oprichting van verenigingen die gericht zijn op de belangenbehartiging van professionals. Wij begeleiden de oprichting van statuten tot de uiteindelijke presentatie van de vereniging met alle daarbij horende visuele en online uitingen.

Verenigingsmanagement

De UOV ontzorgt bestaande verenigingen bij alle facetten die komen kijken bij het runnen van een professionele vereniging.
Denk bijvoorbeeld aan het opzetten en onderhouden van een ledenadministratie. Dit is een belangrijk onderdeel van een vereniging. Dit moet op een accurate wijze gebeuren. Het beschikken over up-to-date gegevens van leden is misschien wel cruciaal voor het goed functioneren van een vereniging.

Ook is het belangrijk dat de contributie-inning op een efficiënte en professionele wijze geregeld is. Als vereniging kunt u dit laten verzorgen door het UOV. Maar wij kunnen nog meer doen om het u gemakkelijk te maken. Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden contact met ons op.

Communicatie

Een professionele vereniging staat of valt bij goede communicatie. Passende communicatie die aansluit bij de (potentiele) leden en de werkgever. De UOV ondersteunt verenigingen in dit proces.

Collectieve belangenbehartiging

Voor het succesvol laten verlopen van de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden van uw leden kunt u een beroep doen op de professionele adviseurs arbeidsverhoudingen van de UOV.

Individuele belangenbehartiging

Het individuele belang van uw leden is in goede handen bij de professionals van de UOV. Of het nu gaat om juridische zaken op het gebied van arbeidszaken, pensioen of sociale zekerheid, ook op het gebied van loopbaanontwikkeling en mobiliteit staat onze deskundigen voor uw leden klaar.

Ledenvoordelen

Het netwerk van de UOV biedt vele collectieve ledenvoordelen voor de aangesloten verenigingen. Denk hierbij aan een collectieve ziektekostenverzekering, een voordelige rechtsbijstandsverzekering op het gebied van consument en wonen, voordelige energie, korting op reizen etc.

Bekijk ledenvoordelen


Huishoudelijk reglement en statuten

De UOV heeft zowel statuten als een huishoudelijk reglement. U treft deze op de volgende pagina’s aan:
statuten
huishoudelijk reglement

Interesse?